Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu (I.Ö-II: Ö)

Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Engelli Bakımı Teknikeri; almış olduğu engelli bakımı eğitimi ile engelli bakım bilgi ve tekniklerini kullanarak, engelli ve bakıma muhtaç kişileri hayata tutundurma, gelecek kaygısından arındırma, boş zamanlarını üretken bir şekilde değerlendirme, kendi bedenine ve yaşam alanlarına karşı duyarlı ve koruyucu olmalarını alışkanlık haline getiren ve uygulatan insan gücü olarak tanımlanabilir. Bölümün amacı; bakım hizmetleri; bakıma muhtaç kişiye evde veya kurumda sunulan profesyonel destek hizmetleri şeklinde tanımlanmaktadır. Evde veya kurumlarda bu profesyonel destek hizmetlerini sunmak için  "Engelli Bakım Teknikeri" yetiştirilmektedir. Bölümün hedefi, konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, mesleğinin profesyonel gereklerini yerine getirebilen, engelli bireylerin temel özelliklerini, bakım ve gereksinimlerini bilen, tedavi, destek ve iyileştirme hizmetleri sunabilen, insanları seven, saygı duyan, yaratıcı, hoşgörülü ve sabırlı kişilik özelliklerine sahip, engelli bakım hizmeti veren kurumlarda görev alabilecek nitelikte meslek elamanları yetiştirmektir.

eebr@sdu.edu.tr
Menderes Mah. Dr. İsa Köklü Cad.No:276/01 Eğirdir/ISPARTA