Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1992 yılında kurulmuştur. 21 Mayıs 2007 tarihinde Sağlık Programları Bölümü ve buna bağlı olarak "Anestezi" ile "Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği" programları açılmıştır. Yüksekokul 6 Bölüm ve 11 programdan oluşmaktadır. Bu programlarda teorik derslerin yanı sıra; uygulamaya da büyük önem verilmektedir. Sağlık hizmetleri donanımlı akademik kadrosu ile alanın da nitelikli yardımcı sağlık personeli yetiştirmektedir; insani değerlere saygı duyan ve insanlığa hizmeti ilke edinmiş bölgesel ve ulusal kalkınmayı sağlamak amacıyla mesleki eğitime ilişkin etkinlikler yapan, çalışma alanlarında topluma faydalı teknik elemanların yetişmesini sağlayarak, ülkemiz sağlık hizmetlerinin gelişmesi ve güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Güncel eğitim anlayışlarına uygun öğretim tekniklerini kullanan, meslek etiğinin bilincinde, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, topluma nitelikli meslek elemanı yetiştirmektedir. Meslek Yüksekokulunda farklı programlarda eğitim gören öğrenciler, teorik eğitimleri ile öğretim üyelerinin sorumluluğunda uygulamalı derslerde çağımızın gerektirdiği son gelişmeler ışığında gerekli bilgi ve beceriyi kazanmaktadırlar. Ayrıca uygulama yerlerinin dışında öğrencilerin okulda da Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakım, Diş Protez uygulama laboratuvarları bulunmaktadır. Mezun olan öğrenciler tekniker unvanını almaktadır.

Tel: Tel. (dekanlık/okul) +90 246 211 38 71
Tel. (öğrenci işleri) +90 246 211 4704 +90 246 211 4708